About

Over mijzelf

Over mijzelf

Mijn naam is Sheila Hoogeland en ik ben inmiddels meer dan 18 jaar actief in de tussenschoolse opvang. Ik begon als vrijwillig coördinator op de basisschool van mijn kinderen en na ongeveer 7 jaar zette ik de stap om als ZZP’er ook andere scholen te helpen hun TSO te optimaliseren.
Nu help ik gemotiveerde overblijf-medewerkers (begeleiders en hun coördinatoren) binnen 1 schooldag hun werk met plezier en positief pedagogisch effect te laten doen, zonder dat grote veranderingen in de tso-aanpak nodig zijn.
Naast training en coaching over de tso-praktijk, adviseer en informeer ik ook op gebied van actuele wet- en regelgeving rond tussenschoolse opvang. Als gediplomeerd trainer en coach begeleid ik in groepsverband en individueel door het hele land.

Hoe ik werk

Ter voorbereiding op het verzorgen van de cursus kom ik meestal op de tso-locatie observeren.  Met de verkregen informatie bied ik maatwerk binnen het voorontwikkelde programma.
Op authentieke en betrokken wijze enthousiasmeer ik de deelnemers het hoogst haalbare uit zichzelf en de organisatie te halen. Veel deelnemers zijn blij met mijn aanpak. Er is veel aandacht voor hun rol en verantwoordelijkheden binnen de organisatie.
De eerste observatie is vaak de stap naar het verkrijgen van het keurmerk TSO-voorbeeldschool. Zo mooi om dan te ervaren hoe trots de mensen op hun overblijfvoorziening zijn en dit willen tonen aan de buitenwereld. Daarmee is het doel van de werkgroep TSO- voorbeeldschool bereikt!

Onze partners

overblijfmagazine
Overblijfmagazine
TSO-assistent
TSO-CLUB
Medyx Bedrijfshulpverlening
praktijkoverblijven
Praktijkoverblijven
Fimao
overblijfdag
Nationale Overblijf Dag
TSO-Voorbeeldschool

Klantervaringen

Coördinator over inspiratiedag in Vlijmen

img

"Op 13 maart heb ik samen met mijn collega TSO-medewerkster als coördinator deelgenomen aan de TSO Inspiratiedag in Vlijmen. Ik vraag me voor zo’n bijeenkomst altijd af of je de deur uitloopt met toegevoegde waarde. Nou dat was zeker het geval; we hebben voorbeelden, problemen en een casus behandeld. Wat fijn om met 13 personen rond de tafel te zitten die weten waar je over praat en op één level zitten. Er werd ook nog eens een luxe lunch geserveerd met eigengemaakte soep en luxe broodjes, prima in orde! Wij hebben echt een superleuke dag gehad en een hoop ervaring opgedaan door deel te nemen aan deze inspiratiedag, echt een aanrader. Ik ga zo’n inspiratiedag zeker nog eens volgen en we houden contact met de groep om ervaringen en info uit te wisselen. Sheila bedankt, het was top!!!"